Kost og sundhed

På Behandlingsstederne Atriumhus arbejder vi med at skabe den størst mulige livskvalitet for alle vores unge. Det gør vi bl.a. ved at motivere og støtte de unge til en sund og bedre livsstil. Vi følger Sundhedsstyrelsens anbefalinger, og tilstræber at lave mad fra bunden samt anvende økologiske produkter og årstidens frugt og grønt.

Livskvalitet er også nydelse og lækkerier, og vi lærer de unge at skelne mellem hverdag fest. Derfor er de med i køkkenet, hvor vi sammen tilbereder alt fra simple gryderetter og lækre desserter, samt mad, der følger vores traditioner fra varme hveder til risalamande og lagkager.

Indimellem får vi besøg af  eksterne ernærings- og husholdningsøkonomer, som bidrager med viden og indsigt. Sammenholdt med praktisk erfaring i madlavning, indkøb mm. har vi erfaret, at de unge motiveres og klædes på til selv at tage ansvar for egen sundhed og livsstil.

Velvære overskud og selvtillid

Fysisk aktivitet har mange positive effekter på kroppens funktioner og styrker sundheden. Men vi ved også at fysisk aktivitet medfører socialpsykologiske gevinster i form af livsglæde, overskud, social trivsel, selvtillid og handlekompetencer endvidere. Desuden er det bevist, at der er positiv sammenhæng mellem fysisk aktivitet og kognitive processer, som forudsætter læring hos børn og unge.

På Atriumhus har vi fokus på at motivere de unge og gøre det let for dem at være fysisk aktive i et fællesskab med de andre unge og med personalet fra Atriumhus. Hver dag går vi en lang tur i den smukke omkringliggende natur, og de fysiske aktivteter en skemalagt del i ugens faste aktiviteter, hvor vi hver uge har tilbud om:

  • Svømning
  • Ridning
  • Badminton

I think therefore I am.

Rene Descartes

Hjem

Ring op

Send email

Kontakt os